Ring til os på: 22 49 98 86

 

Vi har ikke planer om hvalpe forløbig.

Vi er også på Facebook, hvor der bliver oploadet billeder osv.

FB siden hedder "hvalpe fra kennel stubhøj"

 

 

          

                                                                                             
Diesel  har en solid stamtavle som primært er efter gamle danske og engelske markprøve og Field trail linjer. Mange af hundene i hende stamtavle har vist sit værd på markprøve/jagthund og som avlshunde. Diesel er en smart tæve med masse af fart og stil, er meget nem at træne og lydhør overfør anvisninger. Hun knytter sig meget til familien og fortrækker at være tæt på familien hele tiden, men er en hund man kan ha med overalt, og vil altid tilpasse sig og opføre sig ordentligt. 
 
 
Bob er valgt på baggrund af hans meget stærke stamtavle, som indeholder rigtig mange gode stabile prøve/jagt og avlshunde fra England. Hans far vandt bla. det store mesterskab i England i 2015 og hans onkel vandt i 2016, hvor Bobs far blev nr. 3. På hans mor`s side ligger Lowforge aragon of leacaz som bestemt også har vist sit værd som både prøve og avlshund, og har lavet rigtig mange gode hvalpe igennem tiden. Bob er stadig meget ung, og er først kommet til Danmark December 16 fra England. Han er en stor kraftig hanhund, med et dejligt venligt sind og han vil meget gerne arbejde men er stadig i god hånd og let at styre. Så nu må tiden vise hvor langt han kan nå i det danske markprøvesystem.
Bob ejes og bor ved kennel beechbrook. www.beechbrook.dk
 
 
 
 

 

KELMAGRA CASH 
HD.AA AD.00
OPTIGEN CLEAR
CNM CLEAR
EIC CLEAR
SD2 CLEAR
HNPK CLEAR

 

 

 
FTCH
ASTERIX ARGUZANNIS OF CHATSWORTH

VINDER AF IGL CHAMPIONSHIP 2015


 INTBRCH
RAGWEED`S TRAVEL OF CRAIGHORN


 FERNSHOT OLIVIA
FTW
 
 LEACAZ LEXXI  
FTCH

LOWFORGE ARAGON OF LEACAZ
 

 


RIMROCK REDSTART OF LEACAZ

 

STUBHØJ`S FIRESTONE
HD.AA AD.00
OPTIGEN CLEAR
CNM CLEAR
EIC CLEAR
SD2 CLEAR

 

   LOCHINESS JAMES COOK
   HD. AA  AD.00
    OPTIGEN CLEAR
    CNM CLEAR
    EIC CLEAR

DKBRCH
WHILLANBECK TINKER

HD. AA  AD. 00
 
 
LOCHINESS CANDIDA
HD. AA  AD. 00
 

MICHNOS RALLY TWIST
HD. AA  AD. 00

OPTIGEN CLEAR
CNM CLEAR
EIC CLEAR


SPARKFIELD TOPI
HD. AA  AD.00
 OPTIGEN CLEAR/NORMAL

 

MICHNOS WEBLEY & SCOTT
HD. AA  AD.00
OPTIGEN CLEAR/NORMAL
 

 Hvalpene hos kennel Stubhøj vil blive solgt med:

DKK stambog
Chip
Ormekur
Sundhedstjek
1 Sæk Acana foder
Hvalpe pakke
Mappe med træning og information om hundeadfærd
Dkk Købskontrakt

Hvalpene fødes og vokser op inde i huset, de vil blive leget med, kysset og socialiseret efter alle kunstens regler.
Da jeg i høj grad selv kan planlægge mine timer på arbejde, vil hvalpene ikke være alene hjemme mere end et par timer af gangen. I de første par uger vil jeg være hjemme hele dagen. Det har en meget stor betydning for mig, at mine hunde og hvalpe får de mest optimale betingelser at vokse op i, og det indebære at jeg har alt den tid der skal til, til at være sammen med hvalpene og Diesel.
Hvis jeg ikke helt kan få arbejde og hvalpepasning til, at gå op i en højere enhed, er jeg heldigvis så privilegeret, at jeg kan tage hvalpene med på arbejde, når de er gamle nok til det:0)
Vi ved hvor stor en betydning det har for hvalpens fremtidige liv, at den får den bedst mulige start på livet udenfor kennel Stubhøj, derfor vil vi præsentere hvalpene for så mange forskellige oplevelser som muligt, det er alt fra ukendte lyde, forskellige mennesker og til nye dufte såsom ænder, fasaner og kaniner osv. De motiveres ligeledes tideligt med små søge opgaver af guffer på græsplænen.
De vil så vidt det er muligt være i haven og komme med på skov og badetur når vejret tillader det.
Vores hunde er familie hunde og vi lægger stor vægt i at finde det rigtige hjem til hver enkelt hvalp, et hjem hvor den vil være et skattet familiemedlem, og hvor den får et aktivt hundeliv. Hvis du vil vide mere om os, og møde vores hunde er du meget velkommen til at kontakte os per telefon eller mail. Vi tager gerne mod besøg, mod forudgående aftale.

 


HVAD ER HOFTELEDESDYSPLASI HOS HUNDE(HD)
Hofteledsdysplasi er en arvelig lidelse, hvor hofteleddet bliver ustabil. Normalt passer lårbenets ledhoved nøjagtigt ind i hofteskålen i bækkenet, så der er god tæt forbindelse. Men ved hofteledsdysplasi kan der under opvæksten udvikles ustabilitet, så hunden får smerter, når den bevæger sig. Udviklingen af hofteledsdysplasi skyldes et sammenspil at forskellige faktorer:
Hundens størrelse og race
Væksthastigheden
Foderets sammensætning
Træningsintensitet og varighed
Ser er altså både genetiske og miljømæssige faktorer, som spiller ind.

HVAD ER INDEX
HD er arveligt betinget. HD nedarves polygenetisk, dvs. at mange forskellige gener spiller ind. Hundens genetiske sammensætning er altså med til at afgøre, om den selv får HD og især hvad den giver videre af HD-egenskaber til sit afkom.
De gener, en hund har for HD og for mange andre forholde kan betragtes som en suppeterrin med ukendt indhold og sammensætning. Hver gang man tager en skefuld op(HD bedømmelser et afkom eller et andet familiemedlem), lære man mere om suppens sammensætning. Jo flere skefulde man har taget op, jo bedre kan man udtale sig om suppens rette sammensætning.
Dette er tankegangen bag al index beregning, uanset om det drejer sig om index for hobbydyr eller for produktionsdyr: Ved at inddrage oplysninger om dyres slægtning, får man en mere sikker vurdering af dyrets avlsværdi, end hvis man alene betragter dyrets selv.

HVAD ER SLIDGIGT I ALBUELEDDET(AD)
Hvis din hund er halt på et forben, og albueleddet er øm og varm at føle på, kan det være, den har slidgigt i albuleddet. Sygdommen forekommer mest hos ældre hunde af store racer, men også små hunde.
Sygdommen kan i en del tilfælde føres tilbage til hvalpealderen, hvor den allerede i 5 månedersalderen optræder tilbøjelighed til at gå stift på det ene ben, især når hvalpen lige hat hvilet sig eller motioneret.

HVAD ER SYMPTOMERNE PÅ SLIDGIGT I ALBUELEDDET
Hunden halter på forbenet, og albueleddet er øm og varmt at føle på. I fremskredne tilfælde har hunden nedsat ledbevæglighed og smerter.

HVORFOR FÅR HUNDEN SLIDGIGT I ALBULEDDET
Der kan være mange forskellige grunde til, at en hund får slidgigt i albueleddet. Hvis leddet bliver udsat for et slag, feks ved trafikuheld eller ved gentagne overbelastninger af leddet, kan ledbrusk, ledkapsel og ledbånd reagere med at udvikle kronisk forandringer, der er meget smertefuld.
Men det er både genetiske og miljømæssige faktorer der spiller ind.
I de fleste tilfælde starter symptomerne allerede i hvalpealderen og kaldes så albuedysplasi. I sjældne tilfælde kan der optræde forstyrrelser i albuebenets nederste vækstzone. Derfor vil underarmens to knogler ikke vokse lige hurtige, og hvalpen vil langsomt udvikle forkert benstilling. Det viser sig ved, at hvalpen begynder at ”gå ud ad” på forpoterne, og den vil blive meget øm i albueleddene.

KAN SLIDGIGT I ALBUELEDDET FOREBYGGES
Albuedysplasi er en arvelig sygdom med en kompliceret arvegang. Hvalpefoder med et høj calciunindhold giver anledning til hurtig knoglevækst især hos store racer. Derfor kan forkert fodring være årsag til, at en arveligt disponeret hvalp udvikler albuedysplasi.

HVAD ER EXERCISE INDUCED COLLAPSE(EIC)
Under dette navn er der beskrevet et sygdomskompleks med intolerans og kollaps hos Labrador.
Labradorer med denne lidelse kan tolerere mild til moderat arbejdsbelastning, men efter 5 til 20 minutters anstrengende arbejde med ekstrem ”ophidselse” indtræder svaghed efterfulgt af kollaps.

HVAD ER PROGRESSIV RETINAL ATROFI(PRA)
PRA, betyder et fremadskridende svind i nethinden. Ved hvalpens fødsel og tidlige liv fungere nethinden normalt, men begynder senere at svinde hen.
Sygdommen optræder hos et stort antal racer, og alderen for sygdommen start er forskellige fra race til race.
Sygdommen starter med ”natteblindhed”, hvor hunden ser dårligt i tusmørke og kan vægre sig ved at gå fra et oplyst rum til mørkere omgivelser, feks. ved aftens luftetur.
Gradvis tabes også synet om dagen, og hunden ender med at blive blind.
Det varierer fra hund til hund, hvornår den bliver helt blind.

 

Kennel Stubhøj

Nybovej 19, 7400 Herning

22 49 98 86
mette@vestergaard-nybo.dk